Super User

Super User

Aliquam erat volutpat. Proin euismod laoreet feugiat. In pharetra nulla ut ipsum sodales non tempus quam condimentum. Duis consequat sollicitudin sapien, sit amet ultricies est elementum ac. Aliquam erat volutpat. Phasellus in mollis augue.

Website URL: http://www.youjoomla.com

BEDRIJF

Onze klant is een transportbedrijf uit Oost-Vlaanderen.

 

FUNCTIE

Als Operationeel Transport Manager ben je verantwoordelijk voor de transportafdeling die bestaat uit een planningsteam en een honderdtal chauffeurs. Je werkt KPI’s en acties ter verbetering uit en waakt zo over het rendement, de kwaliteit, de efficiëntie en de klantentevredenheid binnen de afdeling. Je coacht het planningsteam in het optimaal en kostenefficiënt inplannen van ritten naar en van de klant, chauffeurs, goederen en vrachtwagens, en je begeleidt je medewerkers in het behalen van de vooropgestelde resultaten.  Met een aantal grotere klanten voer je maandelijks operationele meetings.

 

PROFIEL

Je bent een expert in transportplanning en kan vanuit jouw ervaring en expertise anderen coachen en inspireren. Bij voorkeur beschik je over een eerste leidinggevende ervaring. Je denkt in termen van oplossingen en verbeteringen en je kan in een stresserende situatie en onder tijdsdruk de juiste beslissingen nemen. Vanuit een natuurlijk charisma en positieve uitstraling krijg je anderen vlot mee. Je kan goed het overzicht bewaren in complexe situaties en beschikt over een sterke hands-on mentaliteit.

 

AANBOD

Een contract van onbepaalde duur met aantrekkelijk salarispakket, bedrijfswagen en extralegale voordelen. Een bedrijf met een familiale, no-nonsense cultuur. Een sterke naam in de markt. Veel oog voor innovatie en ruimte voor initiatief.

 

INTERESSE?

Stuur uw CV naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel voor meer info naar 0496/56.89.54

Je mag rekenen op een spoedige en discrete behandeling van je kandidatuur.

BEDRIJF

Onze klant is een aannemer klasse 8 uit Antwerpen. Op dit moment zoeken zij een Budget Controller Werven.

 

FUNCTIE

Als Budgetcontroller Werven ben je -samen met de projectleider - verantwoordelijk voor de budgetopvolging van bouwprojecten die aan jou worden toegewezen, en dit vanaf de ondertekening van het contract tot aan de oplevering. Je beheert de opvolging van de contracten van de onderaannemers en leveranciers. Je volgt deze op en controleert ze op volledigheid en marktconformiteit. Je stemt de contracten af met het projectbudget en vergelijkt het budget nauwgezet met de gerealiseerde omzetten. Dit budget beheer je binnen het bestaande ERP-pakket. Door geregeld een bezoek te brengen aan de werven kan je de risico’s van de uitvoering met betrekking tot de projectbudgetten beter inschatten. Je doet voorstellen aan de projectleiding met betrekking tot bijsturing in kosten en omzet. Samen met de projectleiding, technische en financiële directie actualiseer je op geregelde basis het projectresultaat.

 

PROFIEL

Je beschikt over een masterdiploma in een technische (bijv. Burg. of Ind. Ing. bouwkunde) of een bedrijfseconomische richting (bijv. Handelsingenieur/ TEW). Enige ervaring in een soortgelijke functie is een pluspunt; ervaring vanuit de uitvoering of als calculator eveneens. Verbeteringen formuleren aan administratieve processen is voor jou een tweede natuur. Je kan nauwkeurig werken onder stress en tijdsdruk. Je bent analytisch sterk en slaagt erin om het overzicht te bewaren in complexe situaties. Tegelijk heb je een goed oog voor detail en werk je met het resultaat duidelijk voor ogen. Je communiceert helder en transparant met je gesprekspartners.

 

AANBOD

Een boeiende functie bij een klasse 8-aannemer met een sterke reputatie in de markt.
Interne groeimogelijkheden.
Aantrekkelijk loonpakket met bedrijfswagen, glijdende werkuren, mogelijkheid tot 4/5e tewerkstelling.

 

INTERESSE?

Stuur uw CV naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel voor meer info naar 0496/56.89.54

Je mag rekenen op een spoedige en discrete behandeling van je kandidatuur.

BEDRIJF

Onze klant biedt communicatieoplossingen voor post- en pakjesverwerking, verzenddiensten, en digitale communicatie. In een persoonlijk gesprek vertellen we je meer over het bedrijf.  Momenteel zijn zij op zoek naar een Fulltime Key Account Manager voor de regio Limburg en Antwerpen (m/v).

FUNCTIE

In deze functie bied je procesgerichte oplossingen aan klanten aan. Je bent verantwoordelijk voor het genereren van totaaloplossingen in communicatiestromen binnen het (voornamelijk) KMO-segment. Je analyseert bedrijfsprocessen en zorgt voor passende communicatie-oplossingen. Hierbij maak je gebruik van de verstrekte bedrijfsgegevens en bereid je een plan van aanpak op maat van de klant voor. 
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het maken van een accountplan, beheer je de klantenportfolio op een proactieve manier en introduceer je een breed assortiment van software -en hardware oplossingen. Uiteraard kan je regelmatig de nodige productopleidingen en trainingen volgen.
Verder werk je proactief samen met het salesteam om de marktbenadering en interne processen te verbeteren. Zo rapporteer je voor deze functie aan salesmanager en werk je nauw samen met de overige accountmanagers, sales support en de serviceafdeling.

 

PROFIEL

Bij voorkeur beschik je over een bachelordiploma en heb je al commerciële ervaring in een B2B-omgeving, met KMO’s. Je hebt een sterk analytisch vermogen. Je doorziet bijvoorbeeld snel bedrijfsprocessen. Je hebt interesse in technische producten en systemen. Een goede kennis van de softwaremarkt is een plus.
Je bent zowel mondeling als schriftelijk sterk, zo breng je vlot presentaties. Je bent ondernemend en zit boordevol initiatief. Je focus ligt bij het resultaat. Je werkt zelfstandig en kan dus op een proactieve manier je werk autonoom organiseren.
Je bent gefascineerd door het uitbouwen van commerciële contacten en netwerken. Klangerichtheid en klantvriendelijkheid draag je hoog in het vaandel. Als gedreven verkoper, wil je je steeds commercieel bewijzen en blijf je je ontwikkelen in een snel veranderende markt.

 

AANBOD

Onze klant is een groeiende organisatie met een prettige en constructieve werksfeer. Het bedrijf biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een goed draaiend team. Deze functie kent bovendien reële doorgroeimogelijkheden. Zo combineert dit bedrijf de positieve, doelgerichte vibe van een KMO met de omkadering naar opleidingen etc van een multinationaal bedrijf.
Je competitief salarispakket wordt aangevuld met onder meer een bedrijfswagen en aantrekkelijk bonussysteem. Bovendien ken je veel flexibiliteit, je wordt slechts een dag per week in het kantoor in Zaventem verwacht. De overige dagen werk je vanuit home office.

 

INTERESSE?

Stuur uw CV en motivatiebrief naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel voor meer info naar 0496/56.89.54.

Je mag rekenen op een spoedige en discrete behandeling van je kandidatuur.