HR BUSINESS PARTNER ico werving & selectie (Regionaal) Featured

BEDRIJF

Onze opdrachtgever betreft een commerciële organisatie waar groei en ondernemerschap belangrijke peilers zijn in de bedrijfsvoering.

FUNCTIE

Als HR Business Partner functioneer je als sleutelfiguur tussen de verschillende vestigingen en HR. Je implementeert, realiseert en bewaakt het HR beleid en adviseert bij de uitvoering ervan. Je bent aanwezig op de werkvloer en je ondersteunt het lijnmanagement. Je kent de doelstellingen van de organisatie en draagt bij aan het succes ervan. Daarnaast zal je op bedrijfsniveau instaan voor de werving en selectie van ondersteunende functies. Je rapporteert aan de HR Director. 


Jouw takenpakket:

  • Je bent verantwoordelijk voor het mee implementeren van het HR beleid en strategie in de toegewezen regio's (Kempen en Wallonië).
  • Je bent betrokken bij verandermanagement trajecten en samen met de lijn verantwoordelijk voor de operationele HR processen.
  • Je fungeert als gelijkwaardige gesprekspartner voor het management. Samen met hen zet je de strategische lijn uit voor de vestigingen, maak je de vertaalslag naar de vereiste HR bijdrage, en zorg je ervoor dat je die samen met hen realiseert.
  • Je verstrekt HR advies en -begeleiding en formuleert adequate voorstellen naar het management. Je begeleidt werknemers bij het individuele functioneren en bent SPOC voor alle HR-gerelateerde topics in het kader van een proactief HR beleid.
  • Je organiseert, leidt en coördineert (HR) projecten samen met het lijnmanagement.
  • Je ondersteunt bij het bepalen van de organisatiestructuren, een optimale bezetting en procedures ivm werving en selectie.
  • Je biedt de nodige support bij het coachen en evalueren van medewerkers en levert een bijdrage in het detecteren en ontwikkelen van potentieel.
  • Je werkt mee aan de uitwerking en ontwikkeling van HR development en training tools en -programma’s.
  • Je verzorgt de HR communicatie.

PROFIEL

Je hebt het werk- en denkniveau van een Master, of gelijkwaardig door ervaring.

Je hebt kennis van en ervaring met het HR werkgebied en minimaal 5 jaar ervaring als HR generalist. Daarnaast ben je actief bezig met rekrutering.

Je bent actief aan de slag geweest met werving en selectie.

Je weet op menselijke wijze uitdagende changetrajecten te begeleiden. 

Je bent communicatief vaardig, discreet, integer, diplomatisch en hebt een positieve, professionele en coachende houding.

Je hebt een motiverend en stimulerend vermogen, bent een gedreven teamspeler.

Je bent assertief, matuur en kan zelfstandig werken, je durft initiatief en beslissingen nemen en hebt sterke onderhandelingsvaardigheden.

Je bent stressbestendig en uitermate flexibel.

Je hebt perfecte kennis van het Nederlands én het Frans, bent nauwkeurig en georganiseerd en vlot met de verschillende MS Office toepassingen.

Je hebt ongelofelijk veel zin om je tanden te zetten in een stevige uitdaging!

 

AANBOD

Er wordt jou een verantwoordelijke, uitdagende functie geboden en de kans om je verder te ontplooien in een ondernemend, innovatief en sterk groeiend bedrijf. Je kan je inzet, inbreng en zelfstandigheid zelf waarmaken. Tenslotte kan je rekenen op een fijne werksfeer met gedreven collega’s en een competitief loon aangevuld met extralegale voordelen.

INTERESSE?

Stuur uw CV naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , of bel voor meer info naar 0483/63.79.70.
Je mag rekenen op een spoedige en discrete behandeling van je kandidatuur.